čtvrtek 29. června 2017

Díl I. - Jak vybrat kalhotkovou plenku?

Plenková výbava by měla být různorodá. Dnes se zaměřím na nákup kalhotkové pleny, která bývá nejsavější ze všech variant látkování.

Na co si dát při výběru pozor?  Rozhodně se vyplatí koupit kvalitní plenku. Já jsem si vybrala ty od Petit lulu. Proč, když je na trhu tolik různých a levnějších možností, v čem je jiná, lepší? Nejprve odpovím, že tyto plenky jsou ekonomickou, zdravou a ekologickou volbou při používání látových plen. Navíc jsou vyrobeny (a ušity!) v České republice v Jablonci nad Nisou a použité materiály mají všechny potřebné atesty pro děti do 3 let.

To znamená, že pleny dlouho vydrží, nebudou se párat a nehrozí žádné postupné uvolňování nebezpečných chemikálií z tkanin, jako tomu je u levných čínských plen, toliko oblíbených na ali expresu (ano bohužel i to se dá koupit). Takže již nyní je jasné, že taková plena nemůže stát 200 Kč.

Zda koupíte plenky na suchý zip nebo patentky záleží na Vás, na suchý zip je to rychlejší, ale musíte je před praním zapnout do protizipů, patentky se při praní zacvakávat nemusejí.

Na takovýto typ plen použijeme opět PUL kalhotky, které by měly kalhotkovou plenu zcela překrývat, jinak plenka prosákne do oblečení. Nám se osvědčily svým skvělým střihem a provedením svrchní kalhotky od Gaga, Anavy, Katyv Baby, Petit lulu a Majab.

Radost z nových a krásných plenek mě vždycky nadchne. Cena kvalitní kalhotkové pleny je v rozmezí 420-480Kč

Pořádná kalhotková plena by měla obsahovat i extra savé jádro (vpravo) a separační fleecovou vkládací plenu (vlevo)

Na kalhotkovou plenu patří PUL svrchní kalhotky

Patentky ve dvou řadách v pase se třemi úchyty na každé straně zajišťují perfektní pohodlí pro miminko a lepší ochranu proti protečení

Svrchní kalhotky musí pokrývat celou plochu kalhotkové pleny, jinak se stane, že miminko bude mít mokré oblečení 

U suchého zipu nezapomeneme dát před praním zipy do protizipů (vpravo). Pokud nejsou PUL kalhotky znečištěné, použijeme je znovu







Žádné komentáře:

Okomentovat