úterý 27. června 2017

Třetí varianta - vkládací pleny a svrchní kalhotky

Na závěr potěším vyznavače klasiky. Pokud máte doma čtvercové pleny z dob našeho dětství, najdou po desítkách let své uplatnění právě dnes. Používáním této varianty také podporujete správné formování kyčlí v prvních týdnech života, a to za tu práci přeci stojí!

Potřebujete k tomu opět PUL kalhotky, čtvercové nebo jiné vkládací plenky a separační fleecovou plenku (díky ní má miminko pocit sucha a eliminují se nečistoty).

Čtvercové pleny složíme na novorozenecký sklad a dvě vložíme dovnitř PUL kalhotek, denně budete přebalovat 8x, takže potřebujete minimálně 16 čtvercových plen na den. Vkládací pleny jsou o trochu více savé, budete přebalovat 6-7x, ale stejně dávejte vždy dvě (na den je to tedy minimálně 12 vkládacích plen).

A cena? Pokud můžete, čtvercové pleny poptejte u svých babiček a maminek, tak kvalitní se dnes málokdy seženou. A když už, cena za jednu čtvercovku je 70 Kč, za jednu vkládačku mezi 60-99Kč (jakou vybrat - viz další článek o vkládacích plenách). Svrchní kalhotky kupte opravdu se silnějšího materiálu a anatomického tvaru, jinak budou pleny cestovat, cena 330-390Kč.
Vlevo vkládací pleny z mikrovlákna a bambusovo-uhlíkového vlákna, vpravo dvě čtvercové bavlněné plenky

Plenky (v tomto případě čtvercovky) jednoduše vložte do PUL kalhotek

Použijte separační fleecovou plenku, tím zamezíte případnému znečištění bílé plenky

Jestliže je miminko malé, zmenšete PUL kalhotky pomocí patentků a čtvercovky ohněte směrem dovnitř. Stejný postup by byl i u jiných typů vkládacích plen

PUL kalhotky se pomocí patentků nechají zmenšit až na velikost S a je proto vhodná pro 3 kg miminka, navíc podporuje správné formování kyčlí už od narození



Žádné komentáře:

Okomentovat