úterý 27. června 2017

Druhá varianta - kalhotková plena a svrchní PUL kalhotky

Druhý způsob látkování je ideální zejména noc či cestování. Jedná se o kombinaci použití kalhotkové pleny a svrchních kalhotek ze 100% polyesteru laminovaného polyuretanu (tzv. PUL kalhotky).

Kalhotkové pleny můžou být vyrobeny také z kombinace bavlny 95% a elastanu 5%, konopí, bio froté, bambusovo-uhlíkové vlákna a dalších kombinací zmíněných tkanin. Tyto silně savé plenky je nutné prát na 60 stupňů, aby se vše dostatečně vymáchalo a případné bakterie zničily.

Doporučuji z vlastní zkušenosti kupovat větší, širší a dvouřadé PUL kalhotky, vyhnete se tím riziku, že plenka nebude na svém místě. Kalhotková plena by měla mít uvnitř XL savou vkládací plenu, která se nechá před praním odcvaknout.

Cenově se kalhotková plena pohybuje mezi 420-500 Kč pro denní plenku a mezi 480-580 Kč za noční plenku. Nám ale stačila denní i na noc. Kvalitní svrchní kalhotky stojí v rozmezí 320-380Kč. Za den miminko zužitkuje 4-6 kalhotkových plen, je to méně než používáním AIO, jelikož jsou více savé a samozřejmě jsou i dražší. Kvalita něco stojí! Svrchní kalhotky postačí 2-3, perou se v případě znečištění, nebo každé 2-4 dny.

Na fotce je kalhotková plena z 5 vrstvého bambusového vlákna (vlevo) a PUL kalhotek na patentky (vpravo). Kalhotková plenka by se měla dát zmenšit pomocí patentků, stejně jako PUL kalhotky. 

Uvnitř kalhotkové pleny je extra savá XL vkládací plena, kterou je možné oddělit - je na patentky. PUL kalhotky mají prostor pro vložení i jiných typů plenek

Nejdříve zapneme miminku kalhotkovou plenu a poté na ně dáme PUL kalhotky



Takto připravená plenka je objemnější, proto se doporučuje miminkům od 5 kg váhy, vydrží až do odplenkování





Žádné komentáře:

Okomentovat